Hovězí maso, recepty z hovězího masa
Na minutky z hovězího masa se hodí zejména svíčková a roštěnec. Maso by mělo být kvalitní, dobře opracované a odleželé. Maso na vždy upravujeme z počátku při vyšší teplotě, aby se na povrchu rychle zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř. Do masa pak nepícháme, aby šťáva nevytékala.
Recepty
Hovězí guláš
Ingredience
600g hovězího masa (na guláš je nejlepší kližka)
3 cibule
směs koření na guláš (buď kupovaná nebo 2 lžičky sladké mleté papriky, trocha pálivé, půl lžičky drceného kmínu)
2 lžíce hladké mouky
olej na smažení (nebo sádlo)
sůl, majoránka
Příprava
Cibuli nadrobno...
—————
Svíčkové medailonky s bylinkami
Ingredience
řezy z hovězí svíčkové (asi po 50 - 60g)
čerstvé bylinky nadrobno nasekané (bazalka, petrželka, pažitka, tymián, libeček, ...) - asi 1 lžíce
2 lžíce másla
trocha hladké mouky
mletý pepř
sůl
olej na smažení
Příprava
Řezy ze svířkové lehce naklepeme rukou,...
—————