Studená kuchyně - pomazánky, obložené mísy, chlebíčky, jednohubky, chuťovky
Recepty
Vaječná pomazánka
Co po velikonocích s kupami vajec natvrdo? Zkuste vaječnou pomazánku. Fantazii se meze nekladou, takže každý den může být jiná a příprava je snadná a rychlá.
Ingredience
60g másla
100g žervé nebo lučiny
2 vejce natvrdo
1 malá cibule
asi 100g zeleniny (jarní cibulka, pažitka,...
—————
Celerová pomazánka
Ingredience
středně velký celer
tvrdý sýr (např. Eidam)
2 lžíce majonézy
sůl
Příprava
Čerstvý středně velký celer najemno nastrouháme a přidáme stejné množství nastrouhaného tvrdého sýra. Celer a sýr spojíme majonézou. Osolíme a necháme v chladu jednu až dvě hodiny. Mažeme na...
—————
Škvarková pomazánka
Ingredience
200g škvarků
2 vejce natvrdo
1 cibule
2 sterilované okurky
1 lžička hořčice
sůl
Příprava
Škvarky umeleme, vejce, cibuli a okurky nadrobno nakrájíme. Přidáme hořčici a důkladně promícháme. Podle chuti dosolíme. Můžeme přidat i čerstvou pažitku nebo nať jarní...
—————
Jednoduchá tvarohová pomazánka
Ingredience
100g másla
125g měkkého tvarohu nebo žervé či lučiny
1 menší cibule
jarní cibulka (nať) nebo pažitka
sůl
pepř
Příprava
Máslo necháme změknout a poté ho utřeme s tvarohem do pěny. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a pařitku nebo jarní cibulku. Podle chuti...
—————
Vajíčková pomazánka se zeleninou
Ingredience
60g másla
100g žervé nebo lučiny
2 vejce natvrdo
asi 100g zeleniny (jarní cibulka, ředkvičky, paprika, ...)
sůl
Příprava
Máslo necháme změknout a poté jej s tvarohem utřeme do pěny. Přidáme nadrobno nakrájené vejce a nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu....
—————
Rychlá hermelínová pomazánka
Hledáte nápad na rychlou a jednoduchou večeři? Dobrá pomazánka s čerstvým pečivem může být nečekanou lahůdkou.
Ingredience
máslo (50g)
žervé nebo Lučina (100g)
hermelín nebo jiný sýr typu camembert
cibule
vejce na tvrdo
šunka nebo měkký salám
sůl
...
—————